Followers

Friday, September 9, 2011

Bila neuron banyak yang dah mati....

Assalamualaikum, selamat hari raya puasa 6 kepada semua yang telah melepasinya dengan cemerlang... mudah-mudahan diterima Allah SWT.

Bagi sesiapa yang telah mendengar dan menonton Tanyalah Ustaz 8 hb September lepas mesti masih ingat kata-kata Ustaz yang merujuk pelbagai kajian saintifik mengenai penyakit nyanyuk. Hasil kajian tersebut telah menyatakan orang-orang yang nyanyuk kebanyakan mempunyai neuron yang telah mati sebelum dia sendiri meninggalkan dunia ini.

Orang-orang yang pemarah dan suka berfikiran negatif pula akan mengakibatkan stress. Stress ini juga akan mengakibatkan kematian awal neuron. Apabila banyak neuron yang telah mati...jadilah nyanyuk. Adakah ini juga penyebab alzhemier, opah tak perasaan ada tak soalan ini ditanyakan pada ustaz selepas itu.

Untuk menjadikan anda sihat keseluruhannya pastikan rohani dan jasmani anda juga sihat. Jagalah fizikal dengan baik, senaman dan memakan makanan tambahan yang berkualiti dan pastikan anda menjaga hati, mulut atau perkataan yang keluar darinya insya Allah dengan izin Allah anda akan terlepas dari musibah kesakitan. Penawar paling hebat untuk menyihatkan anda dari segala kesakitan ini adalah dengan membaca Alquran setiap hari dan zikrullah. Inilah sebahagian yang opah ingat dari program Tanyalah Ustaz 8 hb. Mungkin penonton lain merakamkan lebih lagi dari opah harap dapat berkongsi supaya kita dapat manafaatkan bersama. WaAllahua'lam.

No comments: